Chat

Mnichovo Hradiště

Mnichovo Hradiště

Barokní reprezentativní zámek z let 1697–1700 (původní interiéry: unikátní klasicistní zámecké divadlo, sbírka delftské fajáns, valdštejnská knihovna převezená ze severočeského Duchcova, kde o ni pečoval Giacomo Casanova, v zámku též městské muzeum), k areálu zámku patří sala terrena z roku 1711 stojící centrálně v parku a někdejší kapucínský kostel Nejsv. Trojice spojený s honosnou barokní kaplí sv. Anny (uvnitř lapidárium barokních soch a hrobka generála Albrechta z Valdštejna).

Average difficulty
Average interest
Average impression

Your friends here

None of your friends have been here

Your friends here

None of your friends have been here

About the author

The user is no longer available

Review

No additional evaluation

Comments


Other nearby interests

Zásadka

Vzdáleno celkem: 2,03 km

Zřícenina hradu a renesančního zámeckého paláce 4 km severně od Mnichova Hradiště, vypínající se nad obcí Mohelnice n. Jizerou; nejsnadnější přístup na hradní vrch je od obce Sychrov.

Valečov

Vzdáleno celkem: 2,67 km

Nejrozsáhlejší skalní hrad Českého ráje 4 km vých. od Mn. Hradiště, rozložený na třech samostatných pískovcových skalních blocích, poprvé se zmiňuje k roku 1324, ale stávajícího rozsahu nabyl až za…

Klamorna

Vzdáleno celkem: 3,28 km

Na skalnatém ostrohu  vznikl skalní hrádek, z něhož se dochovaly především čtyři světničky s cisternou a postavený je z roku 1434.

Zvířetice

Vzdáleno celkem: 4,95 km

Hrad 4 km severně od Mladé Boleslavi, v sousedství městečka , založen byl na počátku 14. století Zdislavem z Lemberka, v době renesance rozšířen o zámecký palác, obýván až do požáru roku 1720,…