Chat

Mnichovo Hradiště

Mnichovo Hradiště

Barokní reprezentativní zámek z let 1697–1700 (původní interiéry: unikátní klasicistní zámecké divadlo, sbírka delftské fajáns, valdštejnská knihovna převezená ze severočeského Duchcova, kde o ni pečoval Giacomo Casanova, v zámku též městské muzeum), k areálu zámku patří sala terrena z roku 1711 stojící centrálně v parku a někdejší kapucínský kostel Nejsv. Trojice spojený s honosnou barokní kaplí sv. Anny (uvnitř lapidárium barokních soch a hrobka generála Albrechta z Valdštejna).

Prosječna naročitost
Prosječna zanimljivost
Prosječni dojam

Vaši prijatelji ovdje

Nijedan od Vaših prijatelja ovdje nije još bio

Vaši prijatelji ovdje

Nijedan od Vaših prijatelja ovdje nije još bio

O autoru

Korisnik već nije dostupan

Procjena

Nisu bile dodane nikakve procjene

Komentari


Druge zanimljivosti u okolini

Zásadka

Vzdáleno celkem: 2,03 km

Zřícenina hradu a renesančního zámeckého paláce 4 km severně od Mnichova Hradiště, vypínající se nad obcí Mohelnice n. Jizerou; nejsnadnější přístup na hradní vrch je od obce Sychrov.

Valečov

Vzdáleno celkem: 2,67 km

Nejrozsáhlejší skalní hrad Českého ráje 4 km vých. od Mn. Hradiště, rozložený na třech samostatných pískovcových skalních blocích, poprvé se zmiňuje k roku 1324, ale stávajícího rozsahu nabyl až za…

Klamorna

Vzdáleno celkem: 3,28 km

Na skalnatém ostrohu  vznikl skalní hrádek, z něhož se dochovaly především čtyři světničky s cisternou a postavený je z roku 1434.

Zvířetice

Vzdáleno celkem: 4,95 km

Hrad 4 km severně od Mladé Boleslavi, v sousedství městečka , založen byl na počátku 14. století Zdislavem z Lemberka, v době renesance rozšířen o zámecký palác, obýván až do požáru roku 1720,…